Eerste communie op 3 oktober

Onder een gietende herfstregen deden 32 kinderen hun Eerste communie op 3 oktober. De viering werd voorgegaan door pater Nepo James.

Nadat de ouders en broertjes en zusjes van de communicanten hun voorbehouden plaatsen hadden ingenomen kwamen de communicantjes in processie de kerk in, begeleid door de catechisten.

Die hadden wegens de corona maatregelen maar 2 weken tijd gekregen om de communicantjes klaar te stomen. Gelukkig hadden ze reeds enkele maanden thuis met het boekje “Wat een geluk” kunnen werken aan de voorbereiding voor hun Eerste communie.

Dank zij de inspanningen van onze catechisten en muzikant Herman kenden ze hun liedjes. Ook werd nog eens in een catechesebijeenkomst samen met de ouders de betekenis en symboliek van de eucharistie uitgelegd.

De communicantjes zongen met begeleiding van Herman en Dirk, brachten de gaven aan bij de offerande, lazen hun tekstje voor de micro, luisterden naar het evangelie en antwoordden enthousiast op de vragen van priester Nepo.

Ook de communiegang verliep vlot en zonder stress.

De viering werd afgesloten met de communicantjes vooraan op de trappen van het altaar, voor de groepsfoto’s terwijl ze hun nummer 1 hit: “Vrolijke vrienden” zongen.

refrein

Vrolijke vrolijke vrienden vrolijke vrienden dat zijn wij 2X

 

Als wij over Jezus zingen: jij en ik en ik en jij..

Hoeft er niemand nog te dringen…

Iedereen hoort er dan wel echt bij…

 

Als we naar de kerk komen : jij en ik en ik en jij…

Mogen we van vriendschap dromen…

Jezus maakt ons blij en vrij…

 

Jezus vraagt ons te beminnen : jij en ik en ik en jij…

Laten we daarmee beginnen…

Iedereen hoort er dan wel echt bij!

 

 

Dan kregen ze nog een roos voor de mama en een kadootje: een zakje met “mariakes” (snoepje) en een unieke sleutelhanger.

Ik denk dat de dag niet meer stuk kon.

Bedankt catechisten, Betty en Vanessa, Agnes, Carine, Ria en Inge, Herman voor de muziek en pater Nepo en koster Vianney

Dirk Wijnants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenkant