terug

 

 

Adventscatecheseles 26 november 2013

Dag mama's en papa's

In onze eerste catechese-bijeenkomst rond advent en uitkijken naar Kerstmis hebben we samen liedjes gezongen en een adventskrans gemaakt. 
We hebben in de kring verteld over gezinnen en kinderen in armoede, ook héél dicht bij ons in Tienen.
In deze periode van het jaar draait het vaak om pakjes en cadeautjes, om feesten...en dat vinden we allemaal héél fijn. 
Alleen is dat niet voor alle mensen een even mooie periode, rondkomen is vaak al zo moeilijk, en dan schiet er weinig over voor extraatjes!
Wij willen de kinderen uitnodigen om van hun speelgoed te delen met kinderen die in armoede groot worden. 
We vragen ze om een speelgoedje dat nog zo goed als nieuw is, als een mooi cadeautje in te pakken en mee te brengen naar de viering op 15 december 2013. Zo willen we hen leren delen van de overvloed aan speelgoed die zij vaak hebben: "met dit mooie speelgoedje van mij kan ik een ander kindje héél gelukkig maken." Het komt dan misschien wel onder iemands kerstboom te liggen!
Wij doen een warme oproep om eens samen met jullie kind(eren) te kijken wat ze kunnen/willen missen? Kijken wat nog helemaal intact is of bijna nieuw of misschien nog in de verpakking. Er een leuk cadeautje van maken. En meebrengen naar de viering waar iedereen die iets meeheeft dat in onze mand kan leggen.
Vanuit de catechese vertrouwen we al deze geschenkjes dan toe aan Bezorgd Om Mensen, zij zorgen dat alles goed terecht komt.

Deze adventsviering is speciaal voor de eerste communicantjes en hun familie. We zingen met de kinderen in de viering de liedjes die we vandaag repeteerden, we hopen jullie dan ook allemaal te verwelkomen! Noteer dus in de agenda: zondag 15 december 2013 om 11u in de O.l.V.ten Poelkerk.

 

Om thuis in het gezin samen af te tellen naar Kerstmis, gaven we de kinderen een adventskalender mee: een uitnodiging om in het gezin, bij het avondeten of voor het slapengaan of... even stil te staan bij deze bijzondere periode in het jaar. Niet altijd zo makkelijk in alle drukte, maar misschien wel deugddoend en zeker ook de moeite voor onze kinderen op weg naar hun eerste communie.

Alvast een hartelijke dank voor jullie medewerking!

 

 

 

 

Bovenkant