Kaarsenprocessie 14 augustus 2023

 

Maandag 14 augustus gaat traditioneel de Kaarsenprocessie uit (reeds de 33ste keer). Om 19.30 uur begint de plechtige misviering, maar reeds vroeg is er in de kerk een grote drukte. Alles wordt klaargemaakt, de kaarsjes en de flambeeuwen voor de processie, de ruimte voor de receptie na de processie, de tafels met Mariabeeldjes die tegen een vrije gift konden meegenomen worden. Reeds snel zit de kerk afgeladen vol. Na de inspirerende homilie van pastoor Karel en de eucharistie kan de processie vertrekken. Onder muzikale begeleiding van de Harmonie van Hoegaarden en het bidden van de Weesgegroet, voorgebeden door Michel (reeds de 24ste keer), trekt de ellenlange processie door de stad. Wanneer we terug op de Grote Markt komen begint het reeds te schemeren en zien we de O.L.V. ten Poelkerk schitteren, mede door de verlichting van de strand-zandbak die de stad voor de kerk geplaatst heeft.

De processiegangers en de Harmonie vormen een erehaag om het beeld van Maria op plechtige wijze terug naar de kerk de leiden.

In de kerk wordt dan na het zingen van enkele Maria liederen de eredienst plechtig beŽindigd en is het tijd voor een hapje en drankje, aangeboden door de parochie.

Met dank aan de vele vrijwilligers, de koren CBM en St.-Germanus, Bruno de organist, de misdienaars en priesters en diakens, en last but not least, Mario onze koster. Samen hebben zij er voor gezorgd dat deze editie van de Kaarsenprocessie meer dan geslaagd kan genoemd worden.

Dirk Wijnants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenkant