terug

Plechtige Geloofsbelijdenis en Vormsel op zondag 5 mei 2013

Zondag 5 mei was het weer verzamelen op de Grote Markt voor de Plechtige Geloofsbelijdenis en Vormsel van 36 vormelingen van de O.L.V.-ten-Poel parochie en 6 vormelingen van de H. Hart parochie. Vormheren waren Marcel De Pauw, assistent van bisschop Leon Lemmens en deken Joris Hardiquest. Ook de zon was van de partij.

Met de hernieuwing van de doopgeloften bevestigen deze jonge mensen hun geloof in Jezus en rekenen zij op de gemeenschap om hen voor te gaan in het volgen van Jezus.

Met het Vormsel, het zalven met het Chrisma, zal de Geest hen doordringen, zoals een druppel olie sporen nalaat op het hardste marmer. Het zalven en de handoplegging zijn eeuwenoude symbolen voor God die belooft de mens niet in de steek te laten.

Magali Boets, Jolien Counard, Elke Crijns, Fien Deprez, Noah Di Reda, Emma Drossart, Laurens Fievet, Ella Geladé, Ruben Gilis, Calista Hendrickx, Sarina Hennus, Nikita Huppertz, Thomas Jacobs, Manon Janssen, Lotte Legroux, Emelie Massart, Michael Pauwels, Anton Peene, Joris Peeters, Kirill Peeters, Fien Pleisters, Lukas Rosseels, Julie Saelens, Tom Serré, Jason Suttels, Jade Van Gaal, Miep Vangilbergen, Arthur Vangroenderbeek, Robin Van Grunderbeeck, Inse Vanhove, Yarno Vanhove, Sharon Van Isterdael, Senne Vanlangendonck, Daan Vansteenhuyse, Sam Vollon, Ellen Wouters, Ruelens Brenda, Debecker Emilie, Behets Jaimy, Eyletten Amber, Sterckx Aurelie, Petitjean Noa onze parochiegemeenschappen wensen u een jong en fris geloof en een toekomst in een betere wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan de catechisten Sylvie Grootjans, Carine Moens, Lieve Vandermeulen, Ria Willemaers voor O.L.V.-ten-Poel en Nele Daenen voor Het H. Hart. Ook danken we ons muzikaal kerk-ensemble Herman Vandermeulen, Denis De Maeyer en Mil Natens versterkt met Bart Vandermeulen. Ook onze koster Paul Reynaerts verdient onze dank voor het in goede banen leiden van de vieringen.

 

 

Bovenkant