terug

 

 

Adventscatecheseles 25 november 2014

Dag mama's en papa's

 

In onze eerste catechese-bijeenkomst rond advent en uitkijken naar Kerstmis hebben we samen liedjes gezongen en een adventskrans gemaakt. 

 

We hebben in de kring verteld dat de wereld nog altijd niet is zoals Jezus en God hem graag hebben. Advent is de tijd om weer dichter bij God en bij elkaar te gaan leven, om de wereld een beetje warmer te maken voor iedereen.

We hebben in de kring verteld over gezinnen en kinderen in armoede, ook héél dicht bij ons in Tienen.

In deze periode van het jaar draait het vaak om pakjes en cadeautjes, om feesten...en dat vinden we allemaal heel fijn. 

Alleen is dat niet voor alle mensen een even mooie periode, rondkomen is vaak al zo moeilijk, en dan schiet er weinig over voor extraatjes!

 

Wij willen de kinderen uitnodigen om van hun speelgoed te delen met kinderen die in armoede groot worden. 

We vragen ze om een speelgoedje dat nog zo goed als nieuw is, als een mooi cadeautje in te pakken en mee te brengen naar de viering op 14 december 2014 om 11u. Zo willen we hen leren delen van de overvloed aan speelgoed die zij vaak hebben: "met dit mooie speelgoedje van mij kan ik een ander kindje héél gelukkig maken." Het komt dan misschien wel onder iemands kerstboom te liggen!

 

Wij doen een warme oproep om eens samen met jullie kind(eren) te kijken wat ze kunnen/willen missen? Kijken wat nog helemaal intact is of bijna nieuw of misschien nog in de verpakking. Er een leuk cadeautje van maken… en meebrengen naar de viering waar iedereen die iets meeheeft dat in onze mand kan leggen. (Klik hier voor foto verleden jaar)

Schrijf je er ook nog even op of het voor een jongen/meisje is en misschien ook welke leeftijd ongeveer?

Vanuit de catechese vertrouwen we al deze geschenkjes dan toe aan Bezorgd Om Mensen, zij zorgen dat alles goed terecht komt.

 

Om thuis in het gezin samen af te tellen naar Kerstmis, gaven we de kinderen een adventskalender mee: een uitnodiging om in het gezin, bij het avondeten of voor het slapengaan of... even stil te staan bij deze bijzondere periode in het jaar. Niet altijd zo makkelijk in alle drukte, maar misschien wel deugddoend en zeker ook de moeite voor onze kinderen op weg naar hun eerste communie.

 

Mogen we jullie tot slot nog vragen er zeker aandacht aan te besteden ons te verwittigen indien uw kind met iemand anders mee naar huis gaat? Het was heel chaotisch bij het afhalen en wij willen toch graag de veiligheid van uw kind garanderen. U kan ons op de hoogte brengen via mail, telefoon of een briefje meegeven.

 

Alvast een hartelijke dank voor jullie medewerking!

 

de catechisten

 

 

DSCN8948 DSCN8949

 

DSCN8950 DSCN8951

 

DSCN8952 DSCN8953

 

DSCN8954 DSCN8955

 

DSCN8956 DSCN8957

 

DSCN8958 DSCN8959

 

DSCN8960 DSCN8961

 

DSCN8962 DSCN8963

 

DSCN8964 DSCN8965

 

DSCN8966 DSCN8967

 

DSCN8968 DSCN8969

 

DSCN8970 DSCN8971

 

 

 

 Bovenkant