Eerste communie 2024

 

Zondag 3 december 2023 10.30 u.

1ste zondag van het advent Sint-Germanuskerk, Veemarkt

Uitnodiging voor heel de familie + komst van de Sint!!

Het is de eerste zondag van de Advent.

Wie meer wil weten over de betekenis en geschiedenis van de advent, Klik hier.

 

Hieronder de links voor de agenda’s

Agenda Nederlands

Agenda Français

Agenda English

 

 

 

Ouderavond 22 november 2024

Beste ouders,

 

Op woensdag 22 november om 18.30 u. nodigen wij u uit op de algemene ouderavond voor de Eerste Communie. Deze vindt plaats in de Sint-Germanuskerk, Veemarkt.

Ook de communicantjes zijn uitgenodigd voor een eerste kennismaking en catechese moment.

 

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u wat de Eerste Communiecatechese betekent en hoe wij met uw kind op weg gaan naar de vieringen op O.-H.-Hemelvaart donderdag 9 mei en Pinksteren zaterdag 18 mei.

 

Naast alle nodige uitleg en praktische info, krijgt u van ons een memo (kalender) met daarop alle gegevens over de catechesebijeenkomsten, de repetities en de speciale vieringen.

 

We willen eveneens enkele administratieve dingen in orde brengen die avond. Zo vragen we u alvast het bedrag van € 20 (liefst gepast indien mogelijk) als deelname in de kosten mee te brengen. Ook het invullen van het ‘privacy’ formulier gebeurt die avond. In bijlage vindt u het formulier. U mag dit zelf  printen en reeds invullen indien mogelijk. Anders krijgt dit in de kerk.

 

Deze infoavond is belangrijk om op de hoogte te zijn voor de Eerste communie van uw kind. Wij hopen dat minstens één ouder aanwezig kan zijn.

 

Wij doen ook een oproep: wie graag zou willen helpen als catechist, of met de voorbereiding van de vieringen, heten we hartelijk welkom.

 

(Pour le texte en français, cliquez ici)

 

 Met vriendelijke groet,

Dirk Wijnants, de catechisten en pastoor Karel

 

Bovenkant